Ágnes
-1 °C
2 °C

Matthäus a vb-ig nem vállal feladatot

MTI
2006.03.20. 00:02
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya a nyári világbajnokságig nem vállal edzői feladatot.

"Amennyiben nem történik valami rendkívüli, szünetet tartok a vb-ig" - közölte a Bild am Sonntag hetilappal a 150-szeres német válogatott, aki a németországi tornán a Premiere televíziós csatorna szakkommentátora lesz. Azt is közölte, hogy egy másik kontinensen legközelebb csak akkor vállal megbízást, ha a családja is vele megy.

Matthäus a hét végén erősítette meg, hogy nem megy vissza Brazíliába, az Atlético Paranaense csapatához, mert hiányzik a családja, a Budapesten élő felesége, Marijana.

"Nagy a távolság, túlságosan nagy ahhoz, hogy rendszeresek legyenek a hazautazások" - jegyezte meg.

A német válogatottal világbajnoki címet nyert Matthaus február elején állt munkába az Atlético Paranaensénél, s az év végéig kötötte volna szerződés a brazil élvonalban szereplő együtteshez. Helyi beszámolók szerint azonban március elején "eltűnt", ám az edző tagadja, hogy szakmai okok húzódnának meg távozása hátterében, de elismeri, hogy a nyelv és a mentalitás miatt akadtak problémái a brazilokkal.

Matthäus a brazil klubcsapat és a magyar válogatott előtt a bécsi Rapidot és a belgrádi Partizant irányította.