Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Nem lesz több zárt kapus meccs a hazai focibajnokságban

MTI
2006.03.29. 22:57
A sportrendezvényeket biztonsági szempontból osztályozó szakértői bizottság szerdán nem kiemelt kockázatúnak minősítette vissza a korábban annak besorolt élvonalbeli bajnoki mérkőzéseket, így a hátralévő fordulókban nem lesz több zártkapus meccs.

A megvizsgált, és visszaminősített találkozók a következők: Budapest Honvéd-FC Fehérvár (a 18. fordulóból elmaradt mérkőzés, új időpont: április 19.), MTK Budapest-Budapest Honvéd (április 7.), Vasas - DVSC-AVE Ásványvíz (április 7.), Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK (április 29.), Vasas-Budapest Honvéd (április 29.), REAC-Ferencváros (április 29.), Budapest Honvéd - DVSC-AVE Ásványvíz (május 27.) és MTK Budapest-Diósgyőri VTK (május 27.).

Ezek a mérkőzések eredetileg kiemelt kockázatú sportesemények voltak, ám a stadionok állapota miatt azokat ilyen minőségben a rendőrség nem engedte volna nézők előtt megrendezni.

Az MLL tájékoztatása szerint a bizottság megvizsgálta az időközben felmerült új szempontokat, így a jegyértékesítési adatok alapján várható kisebb nézőszám, az előreláthatóan kis létszámú vendégszurkolói csoportok, valamint a szurkolótáborok közötti javuló viszony következtében úgy határozott, a meccsek nem igényelnek a rendőrség által történő közfeladati biztosítást.