Emil, Csanád
17 °C
30 °C

Henryt akarja a Real Madrid

MTI
2006.04.04. 12:32
Lapinformáció szerint a Real Madrid mindent elkövet annak érdekében, hogy megszerezze Thierry Henryt, az Arsenal francia válogatott labdarúgóját.

Az As című spanyol újság úgy tudja, hogy a madridi klub vezetése januárban hivatalosan felvette a kapcsolatot David Deinnel, a londoni egyesület alelnökével, s jelezte neki, hogy megvenné a világ- és Európa-bajnok támadót. Florentino Pérez február végi távozása a Real Madrid éléről ugyan egy időre magakasztotta a tárgyalásokat, de Fernando Martín, az új elnök elődjéhez hasonlóan eltökélt Henry leigazolását illetően.

- Az Henry-hadművelet biztosítékok, bizalom, komolyság függvénye. Az ügy három héten belül megoldódik - állítja az As.

A lap utóbbi megállapításának annyi alapja mindenképpen van, hogy maga a futballista március végén kijelentette: még a németországi világbajnokság előtt, azaz június elejéig eldönti, melyik klubban folytatja pályafutását. Legkomolyabb kérője a Real Madrid mellett az FC Barcelona, de az Internazionale is bejelentkezett érte. Jelenlegi szerződése jövő nyáron jár le, az Arsenal elöljárói azonban már most az együttműködés meghosszabbítására törekednek.

Az Asnak arról is tudomása van, hogy amennyiben Henry szerződtetése nem jön össze, a fővárosi klub a Manchester United fiatal futballistáját, Wayne Rooneyt próbálja majd Madridba csábítani.