Konrád
8 °C
26 °C

Egy halott és huszonhat sebesült egy argentin futballmeccsen

MTI
2006.04.05. 08:25
Egy fiatalember meghalt, 26-an, köztük 13 rendőr, pedig kisebb-nagyobb sérülést szenvedett egy alsóbb osztályú argentin futballmeccsen.

A Buenos Airestől 1000 km-re fekvő Sarmientóban a helyi együttes az Union Santiago csapatával játszott. A vendégek 2-0-ás vezetésénél a hazai drukkerek őrjöngeni kezdtek, minden kezük ügyébe eső tárgyat bedobáltak a pályára, mire a játékvezető félbeszakította a találkozót. A tombolás a stadionon kívül is folytatódott, a feldühödött szurkolók szétvertek két rendőrségi járművet és egy mentőautót, mire a közbeavatkoztak a biztonságiak. Az incidens során egy lövés a mellkasán találta el a 17 esztendős Ezequiel Meliánt, aki a kórházba szállítás után meghalt.

Angel Tejera rendőrfőnök a biztonságiak által használt fegyvereket begyűjtötte, megállapítandó, melyik revolverből eshetett a halálos lövés.

Az argentin labdarúgó-mérkőzéseken gyakoriak a tragédiák: a statisztikák szerint 1930 óta - ekkor vezették be a profi ligát - közel kétszáz szurkoló vesztette életet a meccsek előtt, alatt, vagy utána.