Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Vádat emeltek a Lazio elnöke ellen

MTI
2006.05.31. 18:46
A milánói és a római ügyészség tőzsdei spekulációval, illetve tőzsdei információk manipulálásával vádolja Claudio Lolitót, a Lazio futballklub elnökét.

Az indoklás szerint Lolito titkos szerződést kötött felesége nagybátyjával arról, hogy zárolja a klub tőkéjét. A két érintett tagadja bűnösségét.

Hírügynökségi jelentés szerint a Lazio elöljáróját vélhetően a nápolyi ügyészség is megvádolja, de már a fogadási botránnyal összefüggésben.

Hétfőn a Fiorentina labdarúgócsapatának elnökét, Diego Della Vallét és testvérét, Andrea Della Vallét hallgatták ki Nápolyban ugyanezzel az üggyel kapcsolatban.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo de Santis FIFA-játékvezető.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak.