Auguszta
-4 °C
2 °C

A törökök Németországban játszanák az Eb-selejtezőiket

MTI
2006.06.01. 08:33
A magyar labdarúgó-válogatottal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő törökök Németországban szeretnék lejátszani hazai mérkőzéseiket.

A török és a német szövetség már elkezdte az egyeztetéseket, a főpróba a Török Szuperkupa lesz, amelyért július 30-án Frankfurtban játszik majd egymással a bajnok Galatasaray és a kupagyőztes Besiktas.

A Stuttgarter Zeitung című német lap úgy értesült, hogy a török nemzeti együttes Frankfurtban, Dortmundban vagy Gelsenkirchenben lépne szívesen pályára.

A törököknek a november 16-i, Svájc elleni isztambuli vb-pótselejtező lefújása után történtek miatt kell bűnhődniük. A játékos kijáróban a két együttes futballistái összeverekedtek egymással, a vendégek bántalmazásába a helyi biztonsági erők is beszálltak.

A FIFA fegyelmi bizottsága emiatt úgy döntött, hogy az ország nemzeti csapatának a következő hat hazai tétmeccsét - gyakorlatilag a teljes Eb-kvalifikációs sorozatot - semleges helyszínen és zárt kapuk mögött kell lejátszania, a találkozókat az UEFA égisze alá tartozó ország(ok)ban és minimum 500 km-re a török határtól kell megrendezni. A nemzetközi szövetség mellékbüntetésként 200 ezer svájci frank befizetésére is kötelezte a törököket.