Eltörött Totti bokája, kérdéses vb-részvétele

MTI
2006.06.08. 15:46
Francesco Totti, a bombaformában lévő AS Roma labdarúgócsapatának kapitánya bokatörést szenvedett az Empoli elleni, 1-0-ra megnyert hazai bajnokin, így veszélybe került világbajnoki részvétele is.

A Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint Richard Vanigli hetedik percben elkövetett rendkívül durva belépője nyomán maradt a földön Totti, akit azonnal le is cseréltek. Az első orvosi vizsgálatok szerint a válogatott irányítónak nemcsak bokája törött el, hanem térdszalagsérülést is szenvedett, és legalább két hónapig harcképtelen lesz.

A Farkasoknak rendkívül rosszul jött Totti kiválása, hiszen jövő vasárnap az ősi rivális SS Lazióval találkoznak, s újabb sikerükkel megdönthetnék a Serie A leghosszabb győzelmi sorozatát, amelyet jelenleg négy csapat tart tíz mérkőzéssel. Korábban a Juventusnak 1932-ben, az AC Milannak 1951-ben és a Bolognának 1964-ben sikerült ilyen pazar szériát véghezvinnie a Román kívül.

Az AS Romának az UEFA Kupában is hiányozni fog a játékmestere. Csütörtökön a tizenhat közé jutásért lép majd pályára hazai pályán a belga FC Bruges ellen. Az első találkozón 2-1-re nyert az olasz gárda, pedig több mint 60 percen át emberhátrányban futballozott.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön