József, Bánk
-6 °C
0 °C

Effenberg azonnal leváltaná Klinsmannt

MTI
2006.06.08. 16:51
A tavaly visszavonult Stefan Effenberg leváltaná Jürgen Klinsmannt, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, és Ottmar Hitzfeldet hozná a helyére.

"Csak így térhet vissza a nyugalom a csapatba. A legtöbb bonyodalom oka maga a szakvezető, Hitzfeld viszont össze tudná fogni a fiúkat" - jelentette ki a Premiere fizetős csatornán a 37 éves klasszis, aki az 1994-es világbajnokságon egy gárdában szerepelt Klinsmann-nal, mielőtt emlékezetes mutogatásáért haza nem küldték.

A kapitányt mostanában rengeteg támadás éri, miután együttese múlt szerdán, Firenzében, felkészülési mérkőzésen 4-1-re kikapott a vendéglátó olasz válogatottól. A kudarc apropóján készült elemzések rögtön kitértek arra, hogy számottevő együttest az utóbbi időben nem tudott legyőzni a német alakulat.

A botrányairól is elhíresült Effenberg - aki 2001-ben Bajnokok Ligáját, háromszor pedig bajnokságot nyert a Bayern Münchennel - a nyári vb alatt is bírálhatja Klinsmannt, ugyanis a Premiere szakkommentátorként tevékenykedik majd.