Újabb támadás Klinsmann ellen

MTI
2006.06.08. 16:52
Günther Netzer, az 1972-ben Európa-bajnokságot, 1974-ben világbajnokságot nyerő német labdarúgó-válogatott tagja szerint Jürgen Klinsmann szövetségi kapitánynak le kell mondania, ha nem javul látványosan a nemzeti együttes teljesítménye a március 22-i Egyesült Államok elleni barátságos mérkőzésen.

Netzer jelenleg az ARD állami televíziós csatorna szakkommentátora. "Klinsmann sajnos teljesen elvesztette a realitásérzékét" - mondta Netzer. "Fogalma sincs arról, hogy milyen a szurkolók hangulata negyed évvel a hazai rendezésű világbajnokság előtt, amin nem is kell csodálkozni, de az Egyesült Államokból ezt nem könnyű megítélni."

Netzer szerint Klinsmann-nak azonnal Németországba kell költöznie és a világbajnokság végéig nem is lenne szabad hazautaznia az Egyesült Államokban élő családjához.

"Ha hiányoznak a szerettei, hozza át őket Németországba! Kinevezésekor Klinsmann azt ígérte, hogy fiatal edzőként kikéri majd az idősebb szakemberek véleményét is. Ez eddig rendben van, mindig meghallgatja a tanácsadóit, akik nagyon jó ötleteket adnak, ezekből azonban sajnos semmit sem fogad meg. Ha az amerikaiak ellen is olyan szégyenteljes produkciót nyújtunk, mint az olaszok elleni 4-1-es vereség alkalmával, akkor Klinsmann-nak mennie kell. Ha ezt nem teszi meg magától, akkor le kell váltani."  • Hírek
  • Személyi kölcsön