Emőke
-4 °C
9 °C

A Lyon Drogbát akarja leigazolni

MTI
2006.06.08. 21:12

Jean-Michel Aulas, az Olympique Lyon labdarúgócsapatának elnöke kijelentette, hogy a nyáron szeretné megszerezni Didier Drogbát, a Chelsea elefántcsontparti csatárát. "Didier az egyik legjobb játékos Európában, egy álom megvalósulása lenne a szerződtetése. Azt hiszem, a Chelsea egyértelműen meg akarja tartani őt, de készek vagyunk arra, hogy harcba szálljunk érte" - mondta az idén sorozatban ötödik francia bajnoki címét begyűjtő együttes vezetője.

Aulas már korábban kijelentette, hogy elsősorban egy klasszis támadót kíván igazolni, mivel ebben látja az előrelépés lehetőségét a Bajnokok Ligájában. A lyoniak az elmúlt három idényben egyaránt a negyeddöntőben búcsúztak a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Chelsea sajtóértesülések szerint egyik csatárát - Drogbát vagy az argentin Hernán Crespót - eladja a nyáron, hogy megvegye az AC Milantól az ukrán Andrij Sevcsenkót. Aulas erre reagálva jelezte: őt kizárólag Drogba érdekli, Crespo, illetve a Manchester Unitedtől várhatóan távozó holland Ruud van Nistelrooy nem.