A bundabotrány miatt nem mehet a vb-re az olasz bíró

MTI
2006.06.08. 21:14
Az olasz labdarúgást beárnyékoló bundabotrány miatt az ország szövetsége visszavonta a mérkőzések manipulálásával gyanúsított Massimo De Santis FIFA-játékvezető nevezését a németországi világbajnokságra.

A bíró tagja volt a június 9-én kezdődő vb-n közreműködő bírók 23 fős keretének, és a FIFA máris jelezte: nem akkreditál senkit a helyére, így 22-en dirigálják végig a tornát.

A La Gazzetta dello Sport című sportnapilap arról írt szerdai számában, hogy az ügyészség az előző szezonból több olyan hangfelvétellel is rendelkezik, melyeken De Santis a Juventus vezetőivel egyeztet.

Az olasz szövetség (FIGC) május 5-én indított vizsgálatot Luciano Moggi, a Juventus főigazgatója, illetve Antonio Giraudo, a torinói klub ügyvezetője ellen, mindkettejüket mérkőzések végeredményének manipulálásával vádolják. Az ügy kirobbanása miatt három nappal később Franco Carraro FIGC-elnök lemondott.

A nápolyi ügyészség neve elhallgatását kérő munkatársa elárulta, hogy az előző szezonból a Juventus 38 bajnokija közül 29-ről feltételezik, hogy manipulált eredmény született.

Luciano Moggi, a Juventus csütörtökön lemondott főigazgatója ellen 2400 oldalas vádirat készült.  • Bérelnék
  • Bankszámla