Argentin börtönbajnokság a foci-vb ideje alatt

MTI
2006.06.08. 21:32
Börtönbajnokságot rendeznek a Buenos Aires környéki fegyintézetek lakóinak a június kilencedikén kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságot közvetlenül megelőzően, illetve a torna idején.

A szervezők úgy vélik, hogy a futballtalálkozók révén egy időre sikerül az elsősorban a túlzsúfoltságból eredő feszültséget csökkenteni a rabok körében.

A tartomány börtöneinek legjobb labdarúgóiból harminckét csapatot alakítanak ki, és mindegyik a világbajnokság egy-egy válogatottját képviseli majd. A május 30-án kezdődő fegyintézeti vb-n eredeti mezekben lépnek pályára a játékosok.

Fair play-díjat kap a legfegyelmezettebb alakulat, a rendezők remélik, hogy a cím elnyerését fontosnak tartják majd a résztvevők. A mérkőzéseket a börtönök tornafoglalkozásokért felelős alkalmazottai vezetik, és az előzetes egyeztetés alapján minden bizonnyal nagyon szigorúan lépnek fel. Ezzel együtt fegyelmi bizottság is tevékenykedik majd az esetleges túlkapások szankcionálására.

A szállítástól nem félnek az illetékesek, mert amint mondták, ezek során általában nagyon kevés a szökés. A tornával az elöljáróknak az a célja, hogy a biztonság szem előtt tartása mellett emberi pillanatok átéléséhez teremtsenek lehetőséget a fogva tartottak számára.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön