Ideiglenesen Pápára költözik a Győr futballcsapata

MTI
2006.06.12. 13:04
Az ország egyik legkorszerűbb stadionja épül Győrben, az ETO-parknak nevezett területen: az első ütem ősszel fejeződik be, így a város NB I-es labdarúgócsapata a következő idény elején idegenben játssza majd hazai találkozóit is.

Az impozáns klubépületet és a száz fiatal befogadására alkalmas sportkollégiumot nyáron, a fedett lelátót pedig év végén adják át. A teljesen átépített, fűthető játéktér őszre készül el.

"Olyan fűthető, alácsövezett futballpályát alakítunk ki, amely bármilyen időben tökéletes körülményeket teremt a mérkőzésekhez. Ugyancsak fűtjük majd a nézőteret is. Terveink szerint a hazai találkozóink jelentős részét ősszel a helyi Integrál-DAC sporttelepén rendezzük, a kiemelt kockázatú összecsapásoknak pedig Pápa adhat otthont" - mondta Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője.

Az új klubépületet úgy alakították ki, hogy mindenben megfeleljen az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásainak. A klubépület emeletén kap helyet a sportkollégium, ahol két-három ágyas, korszerűen felszerelt szobákban helyezik el a fiatalokat.

A fedett, 8000 néző befogadására alkalmas keleti lelátó építése a módosított terveknek megfelelően halad, mostanra az első szint szerkezete elkészült, a felette lévő VIP-páholyok, majd a felső szektorok elemeit a hátralévő hónapokban készítik el és emelik a helyére. A lelátó alatt gépkocsi parkolókat alakítanak ki. A reflektorok a tető pálya felőli részén kapnak helyet, így amíg a nyugati oldali lelátó nem készül el, addig nem játszhatnak esti mérkőzéseket a stadionban.

A 3,5 milliárd forintba kerülő első ütem költségeiből 900 millió forint az állami támogatás, Győr önkormányzata 500 millió forinttal segített, a fennmaradó részt pedig a Quaestor Rt. finanszírozza saját erőből, illetve banki hitelből. Az elképzelések szerint az első ütemet továbbiak követik majd. Jövőre elkezdik a nyugati lelátó, a szabályos méretű fedett műfüves pálya, a szórakoztatóközpont és a parkolók építését. Ezt követően a két kapu mögötti állóhely, a szálloda építése és két új eredményjelző tábla felszerelése szerepel a tervekben.  • Tippek
  • Személyi kölcsön