Berlusconi újra Milan-elnök

MTI
2006.06.17. 00:26

Silvio Berlusconi, Olaszország korábbi miniszterelnöke visszatért az AC Milan labdarúgócsapatának élére. Az egykori kormányfő még 2004 decemberében állt fel a milánói klub elnöki székéből, azzal a céllal, hogy elhallgattassa az egyidejű sportdiplomáciai és politikai szerepvállalását elítélő kritikusait.

Ennek ellenére az áprilisi választás a Berlusconi-vezette jobb oldal számára edvezőtlenül alakult, a kormányváltás után pedig kézenfekvő megoldásnak tűnt, hogy a leköszönő miniszterelnök visszafoglalja a távozása óta betöltetlen vezetői posztot a milánói klubnál.

"Ez nagyszerű hír a szurkolóinknak, az elnök visszatérésével minden mehet tovább a régi kerékvágásban, a siker sem várat magára, újra gördülékenyen működik majd minden" - kommentálta az eseményeket Adriano Galliani, az egyesület alelnöke, majd hozzátette: "Nagyszerű játékosok jönnek-mennek, az igazi pluszt Berlusconi jelenléte adja."

Berlusconival - aki 1986-ban vásárolta meg a Milant - már eddig is páratlan sikereket értek el a piros-feketék, ugyanis az elmúlt két évtizedben hét bajnoki címmel és négy BEK/BL-trófeával örvendeztették meg drukkereiket.  • Hírek
  • Támogatások