Benedek
-5 °C
5 °C

Blatter továbbra sem akar videózni

MTI
2006.06.20. 10:45

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kitart amellett, hogy nem a videóvisszajátszás az ideális megoldás a gólok megítélésénél időnként tapasztalható nehézségek megszüntetésére. A svájci sportvezető ezt annak nyomán mondta, hogy a francia válogatott egy szabályos találatát a játékvezető nem adta meg a dél-koreaiak elleni, vasárnapi mérkőzésen.

A 32. percben Patrick Vieira fejelt kapura, a labda - a visszajátszás alapján - túljutott a gólvonalon, a bíró viszont - mivel az asszisztense nem jelzett - továbbot intett. "Mérkőzéseket megállítani a vitatott helyzetekben, nem hinném, hogy ez jó ötlet lenne" - mondta Blatter, aki a labdákba építendő chipes megoldást tartja célravezetőbbnek. Emlékeztetett arra, hogy egy ilyen rendszert már teszteltek a 17 éven aluliak tavalyi, perui világbajnokságán, de az általános elterjedéséhez további tapasztalatszerzésre van szükség.

"Mivel a videós megoldást nem vezettük be, egyelőre csak annyit tehetünk, hogy elfogadjuk a játékvezetők döntését. Nyilván lesznek olyanok, akik meg nem adott gól, vagy tizenegyes miatt panaszkodnak majd, de a jelenlegi futballban benne van az emberi tényező, vagyis az, hogy a bíró hibázhat" - tette hozzá.