Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Elutazik a vb-re az ukrán elnök

MTI
2006.06.27. 15:41

A németországi labdarúgó-világbajnokság péntek esti, Ukrajna és Olaszország közötti negyeddöntős összecsapását várhatóan a hamburgi helyszínen tekinti meg Viktor Juscsenko ukrán elnök. Az államfő akkor jelezte szándékát, amikor telefonon beszélt a válogatott vezetőivel a svájciak ellen hétfő este büntetőkkel megnyert mérkőzést követően.

Juscsenko a labdarúgó-szövetség elnökével, Hrihorij Szurkisszal és a szövetségi kapitány Oleg Blohinnal folytatott keddi táv-eszmecserén érdeklődött a játékosok hogyléte felől, tudakolta, milyen a fizikai állapotuk, milyenek az edzéskörülmények, s hogyan készülnek az olaszokkal vívandó mérkőzésre. Az elnök köszönetet mondott a labdarúgók eddigi játékáért, a vb-n aratott győzelmekért, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy "már magának a negyeddöntős szereplésnek a kiharcolása a válogatott nagy diadalának tekintendő". A csapat játékáról pedig azt mondta, az ukrán válogatott megmutatta az egész világnak, hogy jó a taktikája, és "mesterien védelmezi a kapuját". A svájciak felett aratott győzelmet pedig olyan "igazi ünnepnek" minősítette, amellyel a játékosok megajándékozták a szurkolókat.

"Ez a siker az ország egységét erősíti, növeli a hazafias érzést, s gyönyörű ajándék az ukránoknak a függetlenség 15. évfordulójára" - fogalmazott Juscsenko.