FIFA-elnök nem akar lenni Beckenbauer

MTI
2006.06.30. 01:01

Nem akar a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke lenni Franz Beckenbauer, a németek futball-legendája, viszont továbbra is érdeklődik az európai szövetség (UEFA) vezető pozíciója iránt.

"A FIFA-elnöki poszt betöltéséhez elengedhetetlen a több nyelv ismerete, én azonban csak németül és angolul beszélek" - indokolt a "Császár". Joseph Blatter, a világszervezet svájci elnöke egy korábbi interjúban hangsúlyozta, hogy Beckenbauer a nyelvtudásbeli hiányosságai miatt nem valószínű, hogy az utóda lehet.

A jelenleg is zajló németországi világbajnokság szervezőbizottságának elnöke arról is beszámolt, hogy az UEFA-ban szívesen betöltené a vezetői szerepet, ha Lennart Johansson hivatalban lévő elnök nem indulna a következő választáson.

"Már korábban is többször hangsúlyoztam, hogy érdekel a feladat" - nyilatkozta Beckenbauer. A 75 éves svéd sportvezetőnek 2007-ben jár le a mandátuma. Az UEFA tisztújító kongresszusát január 25-én és 26-án rendezik Düsseldorfban. Johansson esetleges távozása után egy másik volt világklasszis, a francia Michel Platini is vállalná az európai szervezet irányítását.  • Hírek
  • Személyi kölcsön