Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A görögök kihagyhatják a futball-Eb selejtezőit

MTI
2006.07.04. 00:07

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) azonnali hatállyal felfüggesztette a görög szövetség (HFF) tagságát. Így kérdéses, hogy a válogatott részt vehet-e az Eb-selejtezőkön, ahol a magyarokkal is azonos csoportban szerepel.

A FIFA azzal indokolta a döntést, hogy a politikai döntéshozók beavatkoztak a tagszervezet ügyeibe, illetve hogy a görög kormány - korábbi ígérete ellenére - nem egyeztette össze a sporttörvényt a nemzetközi szabályzattal. "A kabinet többszöri felszólításunkra sem változtatta meg a törvény szövegét, amely így a HFF-en túl a hatalomnak is lehetőséget nyújt a futballügyek intézésére" - áll a közleményben.

A határozat értelmében az Otto Rehhagel vezette Európa-bajnok válogatott várhatóan nem indulhat el a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezőkön, ahol Törökország, Norvégia, Málta, Moldova és Bosznia-Hercegovina mellett Magyarországgal is találkozott volna a C csoportban.