Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Fabio Capello nem küldi el a Real Madrid sztárjait

MTI
2006.07.06. 16:49
Igényt tart a nagy sztárokra - például Beckhamre, Ronaldóra és Raúlra - Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának frissen kinevezett edzője.

Az olasz szakembert - aki 1996/97-ben már dolgozott az együttesnél - csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek.

Ramon Calderón, a madridi klub vasárnap megválasztott elnöke hangsúlyozta, azért kérte fel Capellót a posztra, mert "született győztes". A tréner kedden mondott le a Juventus vezetőedzői posztjáról, a torinói klub ellen ugyanis bundavádakkal peres eljárás folyik, s könnyen elképzelhető, hogy a csapat alsóbb osztályba kényszerül. A madridi elnök az esetleges játékosmozgásról nem nyilatkozott, csak annyit jegyzett meg, szíve szerint Beckhamet megtartaná.

Capello viszont nem titkolózott: "Beckham az egyik legfontosabb játékosa a Real Madridnak, akárcsak Raúl, aki véleményem szerint ismét remekelni fog. Ronaldót is nagyra értékelem, a győzelmekhez ugyanis gólok kellenek, ő pedig képes bármikor betalálni".

Nem tudott vagy nem akart viszont állást foglalni Cristiano Ronaldót illetően: "Ő jelenleg a Manchester United alkalmazásában áll. Nagyon örülünk, hogy szeretne hozzánk kerülni, ez azonban sok labdarúgóról elmondható."

A tájékoztatón arról nem esett szó, hogy mennyit keres majd az olasz edző, a Mundo Deportivo című lap szerint azonban ő lesz a királyi gárda történetének legjobban fizetett mestere: három évre 13 millió eurót kap, s ehhez jönnek még a jutalmak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!