Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Hemingway a Budapest Honvéd új tulajdonosa

MTI
2006.07.06. 17:51
A Budapest Honvéd labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságnak új többségi tulajdonosa lesz George F. Hemingway személyében.

"Megszületett a megállapodás. A szerződéseket holnap írjuk alá, a közvéleményt pedig július huszadika után tájékoztatjuk a részletekről és a klub jövőjéről, mivel társam akkor érkezik Magyarországra" - mondta Kiss Zsolt, aki arról is beszámolt az MTI-nek, hogy neki 20, míg az amerikai-magyar üzletembernek 80 százalékos üzletrésze lesz.

Kiss korábban is kisebbségi tulajdonos volt, majd hosszú huzavona után június tizenhatodikán megvette az olasz Piero Pini üzletrészét, de már akkor jelezte, nem egyedül kívánja irányítani az egyesületet. Az eredeti tervek szerint egy-egy 50 és 25 százalékos üzletrésszel rendelkező társat szeretett volna bevonni.

Az új befektető által vezetett Hemingway csoport elsősorban ingatlanokkal és vendéglátással foglalkozik, övé a Bonbon Hemingway üzletlánc, valamint ő birtokolja több amerikai gyorséttermi lánc hazai licencét. Hemingway nemcsak a labdarúgáshoz kötődik, a nevét viselő alapítványhoz kezeli ugyanis a Magyar Sportcsillagok Falát.

A kispestiekkel kapcsolatos hír, hogy a klub - hivatalos honlapja szerint - visszafizette a reorganizációs hitelt, valamint rendezte a fegyelmi bizottság által korábban kiszabott büntetést, így elhárult minden akadály az élvonalbeli indulás elől. Ráadásul az illetékesek hitelesítették a csepeli pályát, ahol a Honvéd a hazai mérkőzéseit játssza majd, amíg felújítják a Bozsik Stadion gyepszőnyegét.

A csapat időközben a távozott Aldo Dolcetti vezetőedző eddigi segítője, Borgulya István irányításával megkezdte tíznapos alsóörsi edzőtáborozását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!