Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Röviden zárják a foci-vb-t

MTI
2006.07.07. 00:20

Mindössze 11 perces záróünnepélyt állítottak össze vasárnapra a németországi labdarúgó-világbajnokság szervezői a berlini Olimpiai Stadionba. A 19:35-től 19:46 óráig tartó programot az Il Divo tenorkvartett nyitja meg, amely Toni Braxton énekesnővel kiegészülve előadja a vb hivatalos dalát, a "The Time Of Our Lives"-t. Őket követi Shakira, a 29 éves kolumbiai popsztár 400 táncos kíséretében zengi el "Hips Don,t Lie" című slágerét.

A 20 órakor kezdődő francia-olasz döntő szünetében - ahogy 1982 óta valamennyi vb-n - Placido Domingo varázsolja el a közönséget, ezúttal a fia által írt "Légy üdvözölve nálunk" című dallal. A rendezők tájékoztatása szerint nem búcsúztatják el hivatalosan Németországot, mint ahogy a 2010-es házigazda Dél-afrikai Köztársaság köszöntése is elmarad.

Ami a lefújást követő perceket illeti, egyelőre bizonytalan, hogy elhangzik-e a Queen "We are the champions" című nótája. Markus Siegler FIFA-szóvivő talányosan csak annyit mondott: "A döntő után minden gát átszakad..."