Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Elmosta az eső a VB-futballkoncertet

MTI
2006.07.08. 11:32

A pénteken Berlinre zúdult özönvízszerű eső elmosta minden idők legnagyobb futballkoncertjét, amelyre a világbajnokság legnagyobb szurkolói központjában, a Fanmeilén került volna sor.

A szervezők közlése szerint a színpad átázott, ezért mind a drukkerek, mind a művészek érdekében le kellett mondaniuk a "Futball egy jobb világért" elnevezésű rendezvényt, amelyen olyan nemzetközileg is ismert sztárok léptek volna fel, mint Sean Paul, Wyclef Jean vagy Lumidee.

"Ez lett volna a legnagyobb futballkoncert, amelyet több mint 120 országban közvetítettek volna, éppen ezért fájó szívvel döntöttünk arról, hogy mégsem rendezzük meg. Sajnos lehetetlen új időpontot találni a rendezvénynek, úgyhogy nem lehet bepótolni" - mondta Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

A vihar erősségéről mindent elárul, hogy a tűzoltóságot összesen 1190 helyre hívták ki a német fővárosban. Szemtanúk beszámolója szerint a protestáns berlini dómba is belecsapott a villám, s a tűzoltóknak kellett eloltani a lángra kapó épületet. A FIFA honlapja szerint egy négyzetméterre 60 liter eső hullott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!