Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elmosta az eső a VB-futballkoncertet

MTI
2006.07.08. 11:32

A pénteken Berlinre zúdult özönvízszerű eső elmosta minden idők legnagyobb futballkoncertjét, amelyre a világbajnokság legnagyobb szurkolói központjában, a Fanmeilén került volna sor.

A szervezők közlése szerint a színpad átázott, ezért mind a drukkerek, mind a művészek érdekében le kellett mondaniuk a "Futball egy jobb világért" elnevezésű rendezvényt, amelyen olyan nemzetközileg is ismert sztárok léptek volna fel, mint Sean Paul, Wyclef Jean vagy Lumidee.

"Ez lett volna a legnagyobb futballkoncert, amelyet több mint 120 országban közvetítettek volna, éppen ezért fájó szívvel döntöttünk arról, hogy mégsem rendezzük meg. Sajnos lehetetlen új időpontot találni a rendezvénynek, úgyhogy nem lehet bepótolni" - mondta Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

A vihar erősségéről mindent elárul, hogy a tűzoltóságot összesen 1190 helyre hívták ki a német fővárosban. Szemtanúk beszámolója szerint a protestáns berlini dómba is belecsapott a villám, s a tűzoltóknak kellett eloltani a lángra kapó épületet. A FIFA honlapja szerint egy négyzetméterre 60 liter eső hullott.