Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Indulhatnak a kupában a görög csapatok, és a válogatott is

MTI
2006.07.12. 19:01
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megszüntette a görög szövetség (HFF) felfüggesztését, miután az ország parlamentje módosította azt a törvényt, amely a sporthoz fűződő kapcsolatot szabályozta.

A FIFA július harmadikán tiltotta el a HFF-et, s azzal indokolta a döntést, hogy politikai döntéshozók avatkoztak be a tagszervezet ügyeibe, illetve hogy a kormány - korábbi ígérete ellenére - nem egyeztette össze a sporttörvényt a nemzetközi szabályzattal.

Amennyiben a felfüggesztés életben marad, az Otto Rehhagel vezette Európa-bajnok válogatott nem indulhatott volna el a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezőben, melyben a török, a norvég, a máltai, a moldovai és a bosznia-hercegovinai mellett a magyar csapattal is találkozik a C csoportban, ráadásul a nemzeti együttes barátságos találkozókon sem vehetett volna részt, a görög klubok pedig nem szerepelhettek volna a nemzetközi kupasorozatokban.