Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

A Chelsea elengedi Duffot

BBC
2006.07.21. 11:18

Távozásának lehetőségéről beszélt a Chelsea vezetőedzője, Jose Mourinho a csapat ír középpályással, Damien Duff-fal. A 27 éves válogatott futballista a szintén londoni Tottenhambe tart.

Mourinho nagyon megértő a játékossal. "Mindig vannak a csapataimban olyanok, akiket el akarok adni és olyanok is, akiket minden áron meg akarok tartani. De vannak olyanok is, akiket szeretnék, ha maradnának, de nincs bátorságom megtartani, ha nem tudom nekik megígérni, hogy a meccsek 75 százalkán játszanak" - nyilatkozta a portugál a BBC-nek.

Mourinho azt mondta, mind játékosként, mind emberként kedveli Duffot és órákat beszélgetett vele. "Meg tudom érteni, mi járhat a fejében."

Az edző szerint innentől kezdve mindez üzleti kérdés és Duff van olyan jó játékos, hogy jól teljesítsen egy másik csapatnál.

Duff 2003-ban, 17 millió fontért érkezett a Stamford Bridge-re a Blackburntől. A helyzete akkor lett bizonytalan, amikor a Chelsea idén nyáron leigazolta a német Michael Ballackot, a csatársorba pedig az ukrán Andrij Sevcsenkót.