Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beckenbauer nem pályázik az UEFA elnöki posztjára

MTI
2006.07.27. 12:17
Franz Beckenbauer nem pályázik az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöki posztjára.

"Biztos, hogy nem leszek jelölt" - nyilatkozta a Tagesspiegel című lapnak.

A július kilencedikén zárult németországi vb szervezőbizottságának vezetője, aki játékosként és szakvezetőként is volt világbajnok, korábban többször jelezte, csak akkor száll versenybe, ha a jelenlegi elnök, Lennart Johansson nem kandidál újra. Márpedig az európai szövetséget 1990 óta irányító, hetvenhat éves a svéd sportdiplomata július tizenegyedikén bejelentette, meg kívánja hosszabbítani mandátumát.

Beckenbauer az újságnak azt mondta, továbbra is úgy véli, hogy Johansson a jó megoldás az európai futball problémáinak a megoldására.

A jelenlegi vezető egyetlen "kihívója" Michel Platini, a franciák futball-legendája lesz. Az ötvenegy éves klasszis jelenleg a végrehajtó bizottság tagjaként tevékenykedik, korábban társelnöke volt az 1998-as franciaországi világbajnokság szervezőbizottságának.

Az UEFA tisztújító kongresszusát január 25-én és 26-án rendezik Düsseldorfban.