Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Elfogadták Supka lemondását Debrecenben

MTI
2006.08.09. 10:00
A DVSC Futball Szervező Zrt. rendkívüli igazgatósági ülésén elfogadta Supka Attila vezetőedző lemondását és az új tréner kinevezéséig ideiglenesen a pályaedző Herczeg Andrást és a kapusedző Mező Józsefet bízta meg a csapat felkészítésével. Supka hétfő este írásban jelezte a vezetőségnek távozási szándékát.

"A sportnapilapban olyan cikk jelent meg a csapattal és velem kapcsolatban, amely után nem tudtam folytatni a munkát Debrecenben" - mondta Supka az MTI-nek. "Szima Gábor, a futballcsapatot működtető Zrt. elnöke az egész magyar edzői kar hozzáértését megkérdőjelezte és több olyan dolgot mondott, melyeket nem tudok elfogadni és ami után lehetetlenné vált a további közös munka. Nem igaz, hogy Jámbor László erőnléti edző debreceni munkája során nem voltak kondicionális gondjaink és azzal sem értek egyet, hogy a Rabotnicki elleni BL-selejtezőre nem készültünk fel megfelelően, más kérdés, hogy az eredmény nem úgy alakult ahogy szerettük volna."

Supka hozzátette: egyelőre pihenni szeretne, ezért hazaköltözik Sopronba. "Sehol nem fogok bejelentkezni és ajánlgatni magam. Ha kipihentem magam, utána szívesen dolgoznék itthon vagy külföldön, Békéscsabán a bentmaradásért küzdöttünk, Debrecenben a bajnoki cím megszerzése volt a cél, úgy érzem, sehol nem okoztam csalódást."

Supka 2004 novemberétől irányította Debrecenben a szakmai munkát, vezetésével a csapat két egymást követő évben megnyerte a bajnokságot. Korábban egyetlen szakvezető sem lett aranyérmes az NB I-ben a hajdúsági együttessel.