Klaudia
-4 °C
2 °C

Olasz vezetőedzőt igazolt a Sopron

MTI
2006.08.09. 14:28
Selymes Tibor, a labdarúgó Borsodi Ligában szereplő FC Sopron eddigi vezetőedzője a jövőben klubmenedzserként tevékenykedik az együttesnél, "ami egyet jelent a teljes körű szakmai munka irányításával".

A változás következtében a csapat irányítását egy új szakmai stáb végzi: a vezetőedző az olasz Roberto Landi lett, akinek munkáját egy-egy szintén olasz másodedző és erőnléti tréner segíti.

A tájékoztatás szerint Landi játékos-pályafutása befejezése után több országban tevékenykedett: "grúz, majd litván szövetségi kapitányként, valamint a Messina vezetőedzőjeként szép sikereket ért el, majd a román FC National vezetőedzőjeként a csapattal a harmadik helyen végzett. 2005-ben elfogadta a katari szövetség felkérését, ahol mostanáig a válogatott szövetségi kapitánya volt".

Marius L. Vizer, a klub többségi tulajdonosa azzal indokolta a változást, hogy "üzleti elfoglaltságai, valamint az Európai Judo Szövetség irányítása miatt egyre kevesebb ideje maradt a csapattal foglalkozni, ezért egy olyan személyre bízta ezt a feladatot, akiben mind szakmailag, mind pedig emberileg megbízik".

Az eddigi edzőváltások a Borsodi Liga jelenlegi idényében: augusztus 8., Debrecen: Supka Attila helyett, augusztus 9., Sopron: Selymes Tibor helyett Roberto Landi