Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Felavatták Zavadszky Gábor szobrát

MTI
2006.08.20. 17:16
A tragikus körülmények között január elején, Cipruson elhunyt labdarúgó, Zavadszky Gábor emlékére gálamérkőzés keretében avattak szobrot vasárnap, a XVII. kerületben, a Rákosmenti Testedző Kör pályája mellett.

Az eseményen Alexa György kerületi polgármester Lamperth Mónika sportért is felelős miniszter levelét olvasta fel az egybegyűlteknek és megemlékezett a néhai kiváló labdarúgóról Arató Gergely politikai államtitkár is.

A szoboravató beszédet Zavadszky barátja és korábbi csapattársa, Hajdú Attila mondta. A korábbi válogatott kapus után a mű alkotója, Dombrádi Miklós felolvasta a fiatalon elhunyt játékoshoz írt versét.

Az eseményen a hazai futballélet több prominens személyisége is részt vett, így Dunai Antal, Garami József, Szeiler József és Kovács Attila, a BLSZ elnöke is.

Az avatás után gálameccsekkel adóztak Zavadszky emléke előtt, pályára lépett többek között Illés Béla és Halmai Gábor is.

Az eseményen bejelentették, hogy az RTK sportközpontját Zavadszky Gábor Utánpótlás Bázisnak nevezik el.

A megemlékezést a Rákos menti Sportoló Gyermekekért Alapítvány - melynek egyik létrehozója volt az egykori futballista - és az RTK egyesület szervezte.