Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Az MSÚSZ Lamperth Mónikához fordult a Ferencváros megmentéséért

MTI
2006.08.30. 16:43
A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) nyílt levélben fordult Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez a Ferencváros megmentése érdekében.

Az eljuttatott üzenet javaslatot is tartalmaz, amely szerint a 107 éves patinás egyesület "kapjon állami segítséget: a milliárdos adósság visszafizetésére - hitel formájában - haladékot, az egyesület szakosztályai - a birkózástól a vízilabdáig - egyszeri gyorssegélyt a talpra álláshoz".

Az állami pénzekkel való helyes gazdálkodás biztosítására kormánybiztos kinevezését is kéri az MSÚSZ, valamint az Üllői úti létesítmény körültekintő privatizációjának elősegítését.

A Ferencvárosnak augusztus 31-ig kellene törlesztenie adósságát az alkalmazottaival, így a játékosokkal, edzőkkel szemben is, ám sajtóinformációk szerint erre jelenleg nincs fedezet. Amennyiben a lejárt határidő után feljelentik a klubot, könnyen csődhelyzetbe kerülhet az FTC, azaz kétségessé válna az NB II-es bajnokság befejezése is. Ebben az esetben viszont az MLSZ szabályai szerint az NB III-ba száműzhetik a futballcsapatot.