Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Curling
Percről Percre

Egy góllal nyert a norvégok ellen készülő futballválogatott

MTI
2006.08.30. 19:27
A szombati, norvégok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott 2x30 perces felkészülési mérkőzésen 1-0-ás sikert aratott az élvonalbeli FC Fehérvár felett a tatai edzőtáborban.

A nemzeti együttes gólját a debreceni Kiss Zoltán szerezte az ötvenedik percben.

A magyarok az első félidőben Király - Fehér, Éger, Juhász, Kiss - Molnár - Horváth, Dárdai, Huszti - Gera - Sowunmi összeállításban léptek pályára, a második 30 percben a Fülöp - Fehér, Vanczák, Komlósi, Kiss - Czvitkovics, Horváth, Tóth B., Kabát, Huszti - Torghelle összetételű együttes kapott bizonyítási lehetőséget.

A találkozó jelentős részében a válogatott birtokolta többet a labdát, a fehérváriak alig-alig jutottak el a kapu közelébe.

Bozsik Péter szövetségi kapitány gárdája is kevés helyzetet dolgozott ki, a támadások többségét a pontatlan átadások miatt nem sikerült befejezni, amit a szakvezető szóvá is tett a lefújás utáni nyilatkozatában.

"Nagyon motiváltak a fiúk, mindenkit fűt a bizonyítási vágy és ez sajnos kapkodást és sok hibát eredményez" - mondta Bozsik. "Az első percben el akartuk dönteni a meccset, nem volt türelmünk kivárni, amíg az ellenfél hibázik. A norvégok ellen csak akkor lehetünk sikeresek, ha nem rohanunk fejetlenül, hanem higgadtan játszunk."

"Felívelték a labdákat, ahogy szombati ellenfelünk is fogja, és bár ezúttal nem Carew volt az ellenfelünk, de védőink remekül gyakorolhatták a fejjel történő mentéseket. Hátul nincs is komolyabb baj, elöl azonban nem vagyunk könnyű helyzetben, egyre inkább úgy tűnik, hogy Szabics Imre sérülése nem jön rendbe, ezért úgy kell készülnünk, hogy nem számíthatunk rá. A hátralévő két nap edzésmunkája alapján döntök a helyetteséről."