Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Régi-új elnöke van a német futballszövetségnek

MTI
2006.09.08. 18:10

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) pénteki közgyűlésén a küldöttek 255 igen szavazattal és egy tartózkodással Theo Zwanzigert választották meg a szervezet elnökének. A sportvezető az elmúlt két évben Gerhard Mayer-Vorfelderrel közösen vezette a szövetséget, "társa" azonban már korábban jelezte, hogy a közgyűlés után nem kíván tovább részt venni a DFB irányításában.

"Ugyanazon az úton megyünk tovább, amelyen az elmúlt két évben elindultunk" - mondta Zwanziger. "Célunk, hogy a minden szempontból rendkívül sikeres világbajnokság utáni eufórikus hangulatot kihasználva minél több hívet szerezzünk a labdarúgásnak és természetesen nagyon ügyelünk arra, hogy a meglévő rajongókat is megtartsuk."

Zwanziger a nyári németországi vb-ről annyit mondott, hogy a botránymentes tornának köszönhetően a biztosítás sokkal kevesebbe került, mint azt előzetesen gondolták. Bár a pontos számítások még nem készültek el, de az biztos, hogy több millió eurós nyereséggel zárult a vb.