Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pfister mégsem marad togói kapitány

MTI
2006.09.09. 16:31
A német Otto Pfister mégsem marad a világbajnokságon a csoportkör után búcsúzott togói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az ország szövetsége júliusban kész tényként közölte, hogy hosszabbított a német szakvezetővel, noha a csapat mindhárom mérkőzését elveszítette a németországi seregszemlén. Akkor úgy hírlett, Pfister feladata az lesz, hogy kijuttassa a válogatottat a 2008-as Afrikai Nemzetek Kupájára.

"Nem tudtunk megegyezni, így inkább a szudáni Al Merriekh Omdurmanhoz írtam alá két évre" - jelentette be a 68 esztendős mester.

Pfister június 9-én, éppen a világbajnokság kezdetén mondott le, mert a részvétel kiharcolásáért járó prémiumukra váró futballistákat nem tudta rávenni az intenzív edzésre. Három nappal később a játékosok kérésére visszatért a gárdához.

Később Assogbavi Komlam, a togói szövetség főtitkára kijelentette: a szakvezető tehet mindenről, a káosz azért alakult ki, mert a tréner alkoholista. Ő erre beperelte Komlamot.

A botrány záróakkordjaként a nemzetközi szövetség két hete 100 ezer svájci frankra büntette Togót, mivel a vezetők és játékosok Németországban tanúsított viselkedése méltatlan volt egy világbajnoki résztvevőhöz.