Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orosz milliárdos venné meg az Arsenalt

MTI
2006.09.15. 16:25
Oleg Deripaska orosz milliárdos tárgyalásokat folytat az angol Arsenal labdarúgócsapat megvásárlásáról.

A Kommerszant értesülése szerint a RusAl alumíniumipari csoport élén álló Deripaska több más üzletemberrel együtt többségi részesedés megvételéről tárgyal, az ügylet értékét 350 millió fontsterlingre, 660 millió dollárra teszik.

Az Arsenalban 28 százalékos részesedéssel rendelkező Danny Fijman hajlandó lenne eladni részesedését, ugyanígy a 21 százalékos tulajdonrésszel bíró David Din is. Oleg Deripaska vagyonát 7,5 milliárd dollárra teszik.

Augusztus végén látott napvilágot a hír, hogy Oroszország két legnagyobb alumíniumipari konszerne, a RusAl és a SUAL, s ezzel világméretekben az első számú gyártóvá léphet elő. A tervezett új, 22 milliárd dollár értékű társaság egynegyedét Oleg Deripaska birtokolná, míg a másik egynegyed rész Viktor Wekselberg nagyvállalkozó, illetve köre tulajdonába kerülne. A fúziót októberben tervezik bejelenteni.