Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Paralimpiai bajnok az olasz futballszövetség élén

MTI
2006.09.21. 12:55
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) Luca Pancallit, saját alelnökét nevezte ki a nemzeti labdarúgó szövetség (FIGC) elnökévé.

Pancalli a kedden lemondott Guido Rossi helyét veszi át a szervezet élén, akit májusban a bundabotrány által okozott válság kezelésére neveztek ki. A FIGC elnöki posztját legutóbb Franco Carraro töltötte be választás útján, ő éppen a botrány hatására távozott.

Rossi a lemondását kommentáló sajtóközleményben hangsúlyozta, hogy "visszavezették a helyes útra az olasz futballt, így elvégezték azt a munkát, amit rájuk bíztak". Ugyanakkor Pancalli kinevezése azt jelzi, hogy a FIGC ügyeit május óta szigorúan ellenőrző CONI továbbra is felügyelet alatt kívánja tartani a futballszövetséget.

A negyvenkét éves Luca Pancalli az Olasz Paralimpiai Bizottság elnöki tisztét is betölti. A korábban öttusázó ügyvéd 17 éves korában leesett a lóról, ennek következtében tolószékbe kényszerült, később úszóként paralimpiai aranyérmet szerzett.