Valér
-2 °C
0 °C

Cafu még válogatott lenne

MTI
2006.09.26. 12:29
Cafú szeretne ismét játszani a brazil futballválogatottban. A 36 éves jobbhátvéd - aki a nyári, németországi világbajnokságon nyújtott teljesítménye miatt a leginkább bírált labdarúgók sorába került, s azóta szóba sem jött az új szövetségi kapitánynál, Dungánál - rádiónyilatkozatban közölte óhaját, hogy szívesen visszatérne a selecaóba.

Az AC Milan kétszeres világbajnok brazil légiósa leszögezte: azt nem gondolja, hogy a 2010-es vb-n is szerepet kaphat, úgy véli azonban, néhány mérkőzés a válogatott színeiben még belefér játékos-pályafutásába.

Cafú viselte eddig a legtöbbször a brazil nemzeti együttes szerelését, s a 148-szoros válogatott futballista Németországban csapatkapitányként lépett pályára úgy, hogy előtte tagja volt az 1994-ben, 1998-ban és 2002-ben egyformán döntős gárdának. A 2006-os vb-n azonban a negyeddöntő a végállomást jelentette a brazilok számára.

"Sok kritikát kaptam, pedig nem egyedül én játszottam rosszul, hanem az egész csapat" - mondta az interjúban Cafú, aki azonban meglehet, utoljára kapott lehetőséget a válogatottban. Tudniillik a vb után a szakvezetői poszton Carlos Alberto Parreirát váltó Dunga bejelentette: átalakítja a nemzeti együttest, kevésbé ismert futballistáknak és fiataloknak adva a jövőben alkalmat a bizonyításra. A világbajnokság után játszott barátságos mérkőzésekre már nem is küldött meghívót a vb-n leszerepelt idősebb sztároknak, így Cafú mellett például a Real Madrid balhátvédjének, Roberto Carlosnak sem.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!