Árpád
-2 °C
4 °C

Hegycsúcsfrizurás ikerpár lesz a 2008-as foci-Eb kabalafigurája

MTI
2006.09.27. 17:58
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) leleplezte a 2008-as osztrák-svájci rendezésű kontinenstorna emblémáját.

Az Európa-bajnokság logóján egy fiú ikerpár látható piros és fehér futballmezben, égnek álló vörös hajjal. Utóbbi az alpesi hegycsúcsokra utal.

"Nem arról van szó, hogy az egyik figura Svájcé, a másik pedig Ausztriáé. Közös emblémánk van" - közölte Friedrich Stickler, az osztrák szövetség elnöke.

A tervező Warner Bros. hat hónap alatt több mint 100 elképzelést vázolt fel, amelyek közül a 20-as, illetve 08-as trikót viselő ikerpár lett a befutó.

A szervezők szándékai szerint különböző jellemekről van szó, ugyanis a 08-as komoly megfontolt típus, míg a 20-as alak a lázadást és a kreativitást személyesíti meg.

Ami a neveket illeti, az osztrák és svájci szurkolók október 8-ig telefonon és az interneten szavazhatnak arról, hogy hívják a figurákat: Zagi és Zigi, Flitz és Bitz vagy Trix és Flix.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?