Huba
17 °C
33 °C

Blatter eltörölné a vb-döntőben a tizenegyespárbajt

MTI
2006.09.28. 09:12
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nem szeretne több tizenegyespárbajt látni a világbajnokságok fináléjában.

"Négy évünk van arra, hogy kitaláljuk, a 2010-es dél-afrikai vb-n mi helyettesítse az aranymeccsen a tizenegyesrúgásokat, ha 120 perc után sincs döntés - mondta Blatter. - A világbajnoki finálé tele van szenvedéllyel, a hosszabbítás igazi dráma, a büntetőpárbaj azonban tragédia, ami nem illik bele a képbe. A vb-arany sokkal értékesebb annál, hogy kizárólag a szerencse döntsön róla."

A svájci sportvezető szerint, ha a rendes játékidő és a kétszer tizenöt perces hosszabbítás sem dönt, akkor vagy újra kellene játszani a finálét, vagy meghatározott időközönként eggyel csökkenteni a pályán lévő játékosok számát addig, amíg meg nem születik a győztes gól.

A világbajnokságok történetében eddig kétszer döntött tizenegyespárbaj az aranyéremről: 1994 Brazília Olaszországot győzte le ilyen körülmények között, idén nyáron pedig a franciákkal szemben az olaszoknak voltak jobbak az idegei.