Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Makelele a foci-Eb-n már nem akar játszani

MTI
2006.10.01. 08:48

Ha Franciaország kvalifikálja is magát a 2008-as, osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra, Claude Makelele már nem fog játszani a csapatban. A Chelsea középpályása erről a L'Equipe című lapnak adott interjújában beszélt, hangsúlyozta azonban, hogy a selejtezőkön még a válogatott rendelkezésére áll.

"Az a célom, hogy ezeken a meccseken a maximumot nyújtsam, azaz a gárda biztosan ott legyen a kontinensviadalon. Magán a tornán azonban már nem akarok pályára lépni, akkor már jöjjenek a fiatalok" - mondta a 33 éves futballista, aki eddig 52-szer szerepelt a nemzeti együttesben.

Makelele az idei, németországi világbajnokság után visszavonult a válogatottságtól, de Raymond Domenech szövetségi kapitány máshogy gondolta ezt. Behívta a válogatottba, márpedig hivatalos kikérés esetén játszani kell a nemzeti csapatban, ellenkező esetben az eltiltást kockáztatja a játékos. Makelele edzője, Jose Mourinho az esetre azt mondta, Makelelét rabszolgaként kezelik, amire őt vádolták meg rasszizmussal.