Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Egyeztetés a halasztás miatt a 2012-es foci-Eb-pályázatról

MTI
2006.10.05. 21:45

Csütörtök este a budapesti Hilton Szállóban találkozott egymással Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Vlatko Markovic, a horvát futballszervezet vezetője és Gyárfás Tamás, a 2012-es magyar-horvát Eb-pályázati bizottság magyarországi irányítója.

"Mint ismert, az európai szövetség végrehajtó bizottsága áprilisra halasztotta a döntést a 2012-es kontinensbajnokság helyszínéről, az új helyzet következtében nekünk is át kell gondolnunk a stratégiánkat - mondta az MTI-nek a megbeszélés előtt Kisteleki István. "Erről egyeztetünk Vlatko Markoviccsal. Természetesen a négy hónapos halasztásnak komoly anyagi vonzatai vannak, erre is keressük a megoldást."

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága szerdai ljubljanai ülésén úgy döntött, hogy december 8. helyett 2007 áprilisában dönt a 2012-es Eb helyszínéről.

A kontinensvetélkedő rendezésére Magyarország és Horvátország mellett Lengyelország Ukrajnával közösen pályázik, míg Olaszország egyedül indult harcba a rendezési jogért.