Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Petrov lemondta a bolgár válogatottságot

MTI
2006.10.13. 09:02
A Luxemburg ellen 1-0-ra megnyert labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után lemondta a válogatottságot Sztilian Petrov, a bolgárok csapatkapitánya. A Premier League-ben szereplő Aston Villa 27 éves középpályása döntését egy kereskedelmi rádióban, a Radio Gongban jelentette be, indokait szombaton hozza nyilvánosságra.

"Várjuk meg az indoklást, addig felesleges lenne bármit is mondani a váratlan elhatározásról" - mondta Hriszto Sztoicskov szövetségi kapitány. "Sztiliannak időt kell adni, hogy mindent átgondoljon. A bolgár válogatott kulcsembere, amíg én vagyok a szakvezető, őt tekintem csapatkapitánynak. Fogalmam sincs, mi lehet az oka ennek a bejelentésnek."

A játékostársakat is váratlanul érte Petrov elhatározása. "Velünk szerdán késő este közölte elhatározását, ami mindenkit váratlanul ért - mondta Dimitar Berbatov, a Tottenham Hotspur támadója. - Próbáltuk meggyőzni, hogy gondolja át még egyszer ezt a dolgot, de hajthatatlan volt."

"Erre senki sem számított - jelentette ki Boriszlav Mihajlov, a bolgár szövetség elnöke. - Ráadásul egy olyan időpontban jött a bejelentés, amikor jól ment a csapatnak és hosszú idő után kiváló volt a hangulat az együttesben. Végre remek az összhang a szakmai stáb és a játékosok között."

Petrov 66 alkalommal lépett pályára a bolgár válogatottban és hét gólt szerzett.