Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Háromévi börtön a bundázó játékvezetőnek

MTI
2006.10.15. 19:41
A tel-avivi bíróság első fokon három éves letöltendő börtönbüntetésre ítélte Yohanan Cibutaru labdarúgó játékvezetőt, mert bizonyítottnak látta, hogy a bíró több mérkőzés eredményét is szándékosan manipulálta.

Az ítélet indoklása szerint a sípmester 1997 és 2000 között összesen hat másod- és harmadosztályú találkozót fújt "megrendelésre". Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy a Cubitaru végig ártatlanságát hangsúlyozta és a 25 tárgyalási napon minden lehetséges módon igyekezett lassítani az eljárást.

Az elítélt játékvezető és védői egyelőre nem döntöttek arról, hogy fellebbeznek-e a határozat ellen. A bíró felhívta figyelmüket, hogy amennyiben nem tudják bizonyítani Cubitaru ártatlanságát, a másodfokon eljáró bíróság meg is duplázhatja a büntetést.

A hatóságok 2002-ben kezdték el vizsgálni a fogadási csalásokat az izraeli meccseken, eddig 13 ember ellen indult bűnvádi eljárás, a vádlottak között Cubitarun kívül még két játékvezető található, őket már elítélték, mindketten egy-egy évet ülnek börtönben.