Gusztáv
-4 °C
1 °C

Az FTC volt horvát edzője Fehérváron folytatja

MTI
2006.10.21. 17:57

A várakozásoknak megfelelően a horvát Marijan Vlak lett az FC Fehérvár labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Csertői Aurél utódját szombaton mutatták be sajtótájékoztatón Székesfehérváron. Vlak megbízatása hétfőtől 2008. december 31-ig szól. Az elvárás vele szemben, hogy több fiatal játékost építsen be az együttesbe, amellyel a következő idényben ki kell harcolnia a nemzetközi szereplés jogát.

A szakember már dolgozott az NB I-ben, 1998 decemberétől 1999 júniusáig irányította a Ferencvárost, amellyel ezüstérmet szerzett. Akkor együtt dolgozott mostani alkalmazójával, Gál László ügyvezetővel. Az 1998-as világbajnokságon a bronzérmes horvát válogatott másodedzője volt.

Vlak egyik segítője is horvát lesz, Braovic Hrvoe, a másik Németh Zoltán, aki szombaton a Budapest Honvéd ellen ül a Fehérvár kispadján.

Csertői Auréllal a szerdai kupakudarc után csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést a klub. Szintén a sajtótájékoztatón derült ki, hogy távozik a csapattól Vincze Zoltán és Schwarz Zoltán.