Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Johansson a Chelsea-t és a Barcelonát is megbüntetné

MTI
2006.11.03. 09:20
Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke a Chelsea-t és a Barcelonát is megbüntetné a két együttes játékosainak viselkedése miatt.

"Mindenki látta mi történt a 90 perc során, gondolom a mérkőzés ellenőre is szorgalmasan jegyzetelt és mindent leírt a jelentésében" - mondta a svéd sportvezető. "A futballpályán nincs helye a színészkedésnek, a hisztizésnek. Bevallom, nagyot csalódtam a két csapat játékosaiban. Mindkét együttes büntetést érdemel, de erről természetesen nem én döntök, hanem az illetékes testület."

A Chelsea ellen mindenképpen eljárás indul, mert játékosai összesen hat sárga lapot kaptak és az UEFA fegyelmi szabályzata értelmében, ha egy gárda futballistái ötnél több figyelmeztetésben részesülnek, akkor az sportszerűtlenségnek számít, ami szankciót von maga után.

Bár a játékvezetői és ellenőri jelentés tartalma titkos, az UEFA-hoz közelálló források szerint szinte biztosra vehető, hogy vizsgálat indul José Mourinho ellen. A Chelsea portugál trénere térden csúszva ünnepelte csapata egyenlítő találatát. A londoniak a hosszabbításban alakították 2-2-re az eredményt a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi találkozóján.

Várhatóan a Barcelona is büntetésre számíthat, mert szurkolói különböző tárgyakkal dobálták meg a lefújás után a pályáról levonuló Chelsea-futballistákat.