Géza
-12 °C
-4 °C

Újabb elnökcsere a Real Madridnál?

MTI
2006.11.08. 16:25

A Real Madrid nyári elnökválasztásán a harmadik helyre befutó Juan Miguel Villar Mir azt mondta, reményei szerint hamarosan ő lesz a spanyol királyi klub presidentéje, s erre két-három héten belül a bíróság is áldását adja. A július 3-i szavazáskor "bronzérmesként" zárt, korábbi spanyol pénzügyminiszter Villar Mir erről a madridi As szerdai számában nyilatkozott. Meggyőződése - fogalmazott az interjúban -, hogy ő a nyertes, ha beszámítják a postai úton küldött 10 és fél ezer szavazatot is.

A gondot az okozza, hogy a választás előtt két nappal olyan bírósági döntés született, hogy a postai szavazatok nem vehetők figyelembe a voksok összesítésekor. Villar Mir azóta is azért küzd, hogy ezt a határozatot megváltoztassák.

A választáson Villar Mir 6702 voksot kapott, 1396-tal (a második helyezett Juan Palacios pedig 246-tal) kevesebbet, mint a papíron győztes Ramón Calderón, aki viszont csak ideiglenesen tölti be a klub elnöki pozícióját. A Real Madrid vezetése tudniillik utóbb úgy határozott, hogy amíg le nem zárul a "postaügyi" vita, a július 3-ai eredmény nem tekinthető hivatalosnak.

Egy elnökcsere mindenesetre nagy felfordulást okozhat a Real háza táján, már csak azért is, mert Calderón ideiglenes főnökként alapvető döntéseket hozott, például már az ő idejében foglalhatta el helyét a vezetőedzői poszton Fabio Capello, s lett sportigazgató Predrag Mijatovic.