Konrád
8 °C
26 °C

Puskás Ferenc nevét veszi fel a felcsúti utánpótlás-akadémia

Index
2006.11.08. 16:46
A Felcsúti Labdarúgó Utánpótlás Alapítvány kuratóriumának elnöke és nagybeteg férje nevében Puskás Ferencné kedd este megállapodást írt alá, amelynek értelmében a Fejér megyei Felcsúton működő futball utánpótlás nevelő központ felveszi az ötvenes-hatvanas évek legendás játékosának, Puskás Ferencnek a nevét.

Minderre ünnepélyes keretek között november 26-án, vasárnap kerül majd sor Felcsúton, ahol egyúttal az Évszázad mérkőzéséről, a híres londoni 6:3-ról is megemlékeznek a futballvilág neves képviselői az 1953-as angol-magyar találkozó 53. évfordulója alkalmából.

Ettől a naptól Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia lesz a neve a Felcsúton működő létesítmény-együttesnek, amely az idén ősztől bentlakásos kollégiummal bővült a felcsúti futballklub legtehetségesebb középiskolás korú játékosai számára.

Puskás Ferencné a szerződés aláírása kapcsán elmondta: "Örülök, hogy a sportág számára fontos létesítmény születésében működhettünk közre a magunk szerény eszközeivel. Megtiszteltetésnek vesszük, hogy az akadémia ezentúl Puskás Ferenc nevét viseli majd, és fontos felhívnom a figyelmet arra, Öcsi is mennyire büszke lenne, ha egészségi állapota megengedné, hogy személyesen köszönhesse meg ezt a kitüntető figyelmet."

"Számára mindig is a gyermekek nevelése, az ő fejlődésük és boldogságuk volt a legfontosabb. Így hát külön öröm, hogy a gyerekek, a fiatalok számára épült létesítmény, és az ő képzésüket segítő műhely az, amely a férjem nevét viseli mostantól Felcsúton" - tette hozzá