Dezső
15 °C
28 °C

45 millió forintot fizethet a Ferencváros a kirúgott Pintérnek

MTI
2006.11.14. 16:39
Az első fokú bírósági ítélet szerint - tehát nem jogerősen - a Ferencvárosnak 45 millió 900 ezer forintot kell fizetnie Pintér Attilának - erről Papp Gábor, a szakember ügyvédje tájékoztatott.

A tréner - akit 2004 júniusában a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése után menesztettek a klubtól - fizetése elmaradása miatt perelte be az egyesületet.

A Ferencvárost e mellett az egymillió forintos perköltség, az összeg 2004 nyarától számított kamatai, valamint az eddig le nem rótt illetékek, azaz további kilencszázezer forint megtérítésére kötelezte a bíróság.

A 100 százalék Fradi című színes hetilap információja szerint a klub fellebbez a döntés ellen, ebben az esetben - várhatóan fél éven belül - a Fővárosi Ítélőtábla dönt az ügyben.

A klub súlyos anyagi gondjait nehezíti, hogy a A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén Gera Zoltán külföldre igazolása kapcsán fizetésre kötelezte a Ferencvárost. Az összeg sajtóértesülések szerint 16 millió forint.

"A határozat kézhezvételét követően fellebbezni kívánunk. Amennyiben másodfokon jogerőre emelkedne a kedden hozott döntés, és az FTC nem teljesítené az abban foglaltakat, a szövetség fordulónként három pontot von le a futballcsapattól" - nyilatkozta Petró László, a klub jogásza.