Ervin
14 °C
22 °C

Bundagyanú az orosz bajnokságban is

MTI
2006.11.22. 16:28
Alekszandr Agejev, az Egyesült Oroszország Párt parlamenti képviselője szerint az ország élvonalbeli labdarúgó-bajnokságában előre megbeszélt eredmények születtek.

A politikus parlamenti vizsgálatot követelt, példaként Olaszországot említette, ahol néhány hét alatt felgöngyölítették a bundabotrány szálait és Agejev szavaival "az ügy súlyának megfelelő büntetéseket kaptak a vétkesek."

A hétvégén befejeződő bajnoki sorozat gyakorlatilag a bundáról szólt, szinte minden héten megvádoltak egy csapatot vagy játékvezetőt, hogy manipulálta a meccsek eredményét.

Jegor Titov, a bajnoki ezüstérmes Szpartak Moszkva elnöke többször is kijelentette, hogy a bajnok CSZKA Moszkva a fontosabb mérkőzések előtt megvesztegette a játékvezetőket, illetve az ellenfél kulcsjátékosait.

A CSZKA elnöke, Jevgenyij Gimmer közismerten jó kapcsolatot ápol a szövetség irányítóival és a játékvezetőkkel. Többször látták őt fontosabb mérkőzések előtti este együtt vacsorázni a bírókkal, vagy a rivális gárda futballistáival, de egyszer sem tudták bizonyítani a bundavádakat.

Az orosz szövetség a moszkvai városi rangadókra a bajnokság tisztasága érdekében külföldi játékvezetőket hívott.