György
14 °C
24 °C

Látványos gólok és MTK-győzelem Újpesten

MTI
2006.11.24. 22:45

A listavezető MTK egy góllal nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó Borsodi Liga, 15. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

Az első 20 perc kiegyenlített küzdelmet hozott, komoly gólhelyzet nélkül, csak a kapusok bizonytalankodásai okoztak ekkor némi izgalmat. A hazaiak vezetése után élénkebb lett a játék, az MTK is ritmust váltott és két kidolgozott akcióval megfordította az állást.

Az újpesti szurkolók a játékrész elején rengeteg görögtüzet gyújtottak a lelátón, a pályára gomolygó füst teljesen belepte a játékteret, ezért a játékvezető két percre megszakította a játékot.

A második játékrészben változatos volt a mérkőzés, mindkét együttes látványos gólt szerzett. Előbb, az első negyedóra után Pollák futott el a bal oldalon, beadta a labdát, melyet Hrepka jobbal maga elé emelt, majd ballal kapásból, anélkül, hogy a játékszer földet ért volna, 13 méterről védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba (1-3). Majd bő negyedórával a vége előtt Tisza végzett el szabadrúgást a bal oldalról, a tizenhatos sarkával egy vonalból és egyből a jobb felső sarokba csavarta a labdát, Végh beleért a lövésbe, de hárítani nem tudott (2-3). A vendégek több veszélyes támadást vezettek a házigazdáknál és megszerezték a három pontot.

Újpest FC-MTK Budapest 2-3 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, V: Kassai
Újpest: Balajcza - Kiss Z., Vermes, Böjte (Gulyás, a szünetben), Tóth B. - Korcsmár, Sándor Gy., Mészáros - Kovács Z., Rajczi (Hullám, 27., Kőhalmi, 60.), Tisza
MTK: Végh - Kriston, Lambulic (Pintér, 69.), Rodenbücher, Balogh B - Bori (Pál, 92.), Zsidai, Kanta J., Pollák - Hrepka, Németh K. (Czvitkovics, 45.)
gólszerzők: Tisza (25., 72.), illetve Németh (35.), Hrepka (42., 62.)
sárga lap: Gulyás (80.), illetve Hrepka (51.), Bori (70.)