Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Az aranylabdás Cannavarót nem érdeklik a kritikák

MTI
2006.11.29. 23:38

Fabio Cannavarót nem zavarják az elsősorban francia szakemberektől érkező kritikus nyilatkozatok az Aranylabda-szavazáson elért győzelméről. "Ez nem az én problémám. Úgy tűnik, egyeseknek elég rövidtávú a memóriája" - mondta a Real Madrid hátvédje, akinek elsőségét éppen a spanyol klubban mutatott eddigi produkciója miatt vitatják sokan. "Bajnokságot nyertem a Juventussal és világbajnokságot az olasz válogatottal. Akkor mindenki azt mondta, én vagyok a világ legjobb védője, most meg vitatják a győzelmemet, mert hátvéd vagyok."

A 33 éves középhátvéd sikerét többek között Raymond Domenech francia szövetségi kapitány, Arsene Wenger, az Arsenal edzője, valamint Gerard Houllier, az Olympique Lyon trénere is élesen kritizálta, de Arrigo Sacchi korábbi olasz kapitány is jelezte, nem ért egyet a döntéssel.

Cannavaro nyilatkozatában ugyanakkor konkrétan az Olympique Lyon mesterének reakciójára utalva fejtette ki mosolyogva véleményét: "Houllier szerint világraszóló botrány történt. Nos, megértem álláspontját, de az Aranylabda hétfőtől az én házam dísze."