Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Bérczy Balázs az MLSZ új főtitkára, Huszti az év játékosa

MTI
2006.11.30. 16:51
Bérczy Balázst választotta főtitkárnak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, a sportvezető december elsejétől áll munkába.

A korábbi főtitkár, Kmety Ildikó november kilencedikén személyes okokra hivatkozva mondott le, és a testület a már korábban is pályázó Bérczy Balázsnak szavazott bizalmat. A 40 éves, ötszörös válogatott labdarúgó rövid beszédében elmondta, pályafutása lezárása után sem kívánt elszakadni a futballtól, és örömmel tölti be a tisztséget.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint más döntések is születtek a november tizenhetedikén elhunyt Puskás Ferenc tiszteletére egyperces gyászszünettel kezdődött ülésen. Eszerint a téli teremtorna január 13-ai, zalaegerszegi és a január 20-ai miskolci selejtezőjét követően január 27-én Debrecenben rendezik a nyolcas döntőt. A viadalon várhatóan a tizenhat élvonalbeli együttes vesz részt.

Szóba került a Borsodi Liga további menetrendjének kérdése is, ugyanis a klubok azt kérték, hogy a tavaszról előrehozott két fordulót ne rendezzék meg. Mivel azonban a program csak valamennyi érdekelt együttes írásbeli kérése alapján módosítható - ez nem állt fenn -, a bajnokság az eredeti, áprilisban elfogadott versenykiírás alapján folytatódik.

Az elnökség megválasztotta az év legjobbjait is: a férfiaknál a Hannoverben légióskodó Huszti Szabolcs, a nőknél Nagy Anett, az 1. FC Femina csatára, futsalban pedig Lódi Tamás, a Gödöllői FK támadója lett 2006 legjobbja.